Održan međunarodni seminar za suce

Zajedničkom suradnjom Svjetske savate federacije, Hrvatskog savate saveza i Savate kluba “Silver Eagle” Rugvica organizirali smo Međunarodni seminar  za suce u Rugvici (Hrvatska), 5. i 6. veljače 2022.
Domaćini seminara su bili predsjednik sudačke organizacije HSS-a g. Hrvoje Velić i predsjednik HSS-a g. Predrag Šimunec.
Na seminaru je prisustvovalo 6 zemalja; Austrija, Italija, Slovenija, Srbija, Ukrajina i Hrvatska.
Punu potporu u organizaciji seminara imali smo od predsjednice Svjetske savate federacije, dr. Julie Gabriel, koja je također nazočila seminaru.
Seminar je vodila predsjednica Svjetske sudačke organizacije gđa Maja Odžić.
Prisustvovanje na takvom seminaru jako je bitno za suce, trenere i natjecatelje. Svi obnove svoje znanje, čuju nova pravila, dijele iskustva, situacije…
Postavljaju se pitanja, rješavaju se sve nedoumice.
Za suca početnika bitan je takav seminar jer od početka uči nova pravila, geste, susreće se s novim situacijama i nauči reagirati u istima.
Za trenere i natjecatelje bitan je ovakav seminar jer nauče što suci ocjenjuju na natjecanju, na što trebaju paziti da ne budu kažnjeni, na što se mogu žaliti…
Na seminaru je prisustvovalo 60-ak sudaca, trenera i natjecatelja.
Poslije seminara iskoristili smo priliku i zahvalili prijateljima koji pomažu i daju potporu u radu kluba, a to su izbornik austrijskog saveza g.Hrvoje Kišasondi, trenerica cobat reprezentacije HSS-a gđa Željka Jarec Bukal, izbornik assaut reprezentacije HSS-a g. Nenad Šarec i izbornik combat reprezentacije i predsjednik HSS-a g. Predrag Šimunec.

Seminar je bio spoj iskustva, znanja, edukacije, zabave, obilaska, smijeha, druženja, poznanstava.

Slike sa seminara možete vidjeti na službenoj facebook stranici Hrvatskog savate saveza ili klikom “OVDJE