SVJETSKO PRVENSTVO U SAVATEU ZA JUNIORE KLADOVO, SRBIJA 08. – 10.07.2013

08.- 10.07.2013.God. u sportskom centru Karataš u Republici Srbiji održano je Svjetsko prvenstvo u Savateu za juniore – disciplina ASSAUT. Nastupilo je 17 zemalja sa preko 100 natjecatelja.Hrvatska juniorska Savate reprezentacija nastupila je sa 3 reprezentativca i to Filip Vujić u kategoriji do 70kg, član SK „ŠAN“ Garešnica,zatim Branka Mamula u kategoriji do 65kg, također članica SK „ŠAN“ Garešnica , te Kristina Sokolić u kategoriji do 56 kg, članica SK „OMEGA“ Varaždin.Izbornik juniorske Savate reprezentacije – Nenad Šarec, trener SK“ŠAN“ Garešnica.Za prihvat reprezentacija, smještaj i prehranu organizatori su se odlično pripremili. Natjecanje se odvilo u najboljem mogućem obliku, bez ikakvih izgreda, sa zadovoljavajućim suđenjem i fer play ponašanjem među natjecateljima, trenerima i sucima. Uvjerljivo najveći rezultat postigao je Filip Vujić u kategoriji do 70kg, član SK „ŠAN“ Garešnica. U kategoriji je nastupilo 12 natjecatelja, Filip Vujić imao je ukupno 6 borbi i svih 6 pobijedio.

U prvoj borbi pobijedio je domaćeg predstavnika Vuka Vesića, u drugoj borbi pobijedio je natjecatelja Bosne i Hercegovine Predraga Klepića, u trećoj borbi pobijedio je natjecatelja Rusije Mike Persutkina, u četvrtoj borbi pobijedio je natjecatelja Italije Gian Marca Romualdia, u petoj borbi pobijedio je natjecatelja Belgije Clementa Fransoleta prekidom u 3.rundi i u finalu je pobijedio natjecatelja Francuske Kevina Andrezea, te zasluženo osvojio naslov juniorskog prvaka svijeta u kategoriji do 70kg. U kategoriji do 56kg nastupila je Kristina Sokolić članica SK „OMEGA“ Varaždin. U toj kategoriji nastupile su 3 natjecateljice. U prvoj borbi Kristina Sokolić nastupila je protiv francuske natjecateljice Juliette Wolff i tu borbu je izgubila. U drugoj borbi pobijedila je natjecateljicu Srbije Valentinu Kerc. U finalu se je ponovo susrela sa francuskom natjecateljicom Juliette Wolff i ponovo izgubila tako da je osvojila 2. Mjesto u kategoriji do 56kg.Branka Mamula Nastupila je kategoriji do 65kg u kojoj su bile 4 natjecateljice. U prvoj borbi nastupila je protiv natjecateljice iz Srbije Emilije Nesterović i ishod borbe bio je neriješen.Zatim , u drugoj borbi nastupila je sa Francuskom natjecateljicom Cassandre Frenenau od koje je izgubila. U trečoj borbi pobijedila je natjecateljicu Finske Chiu Palhonen i zbog bodovne razlike nije nastupila u finalu i tako osvojila 3. mjesto.

Najuspješnija reprezentacija bila je Francuska sa osvojenih 12 zlatnih i 5 srebrnih medalja od ukupno 17 natjecatelja koji su bili zastupljeni u svim težinskim kategorijama.Drugo mjesto pripalo je reprezentaciji Srbije sa osvojene 2 zlatne medalje. Treće mjesto podijelile su reprezentacije Hrvatske i Finske sa tim da su Finci imali u timu 5 natjecatelja a Hrvatska 3 natjecatelja.Četvrto mjesto osvojila je Rusija sa jednom zlatnom medaljom.