Državno prvenstvo u savate boksu za žene u kategoriji kadetkinja i seniorki u Crikvenici.

Na nedavno održanom Državnom prvenstvu u savate boksu za žene u kategoriji kadetkinja i seniorki koje se održalo u Crikvenici, naslov prvakinje Hrvatske u kategoriji do 30 kilograma ponijela je dvanaestogodišnja Tamara Žirovec, članica Savate kluba „Reful“ iz Crikvenice. Naime, Tamara se ovim sportom bavi već nekoliko godina pod stručnim vodstvom višeg sportskog trenera Ivice Manestra. Crikvenički klub imao je i predstavnicu u kategoriji seniorki iznad 75 kilograma Ajlu Azirović koja je osvojila drugo mjesto i srebrno odličje.

Izuzetno sam zadovoljan postignutim rezultatima naših natjecateljica. Posebno nam je svima u klubu drago što je naša Tamara došla do ovog velikog naslova. Ona je to zaista zaslužila budući da je redovita i vrlo marljiva na treninzima. Tamara je vrlo hrabra i uporna djevojčica te se veselim što su njezin trud, želja i svi naporni treninzi ovoga puta došli do izražaja. Očekujem da će Tamaru zlatno odličje oko vrata još dodatno motivirati i da ćemo u budućnosti ponijeti još poneki naslov. Ugodno sam iznenađen i uspjehom Ajle Azirović koja je odnedavno u našemu klubu, a ovo joj je bilo prvo natjecanje, kazao je trener i predsjednik Savate kluba „Reful“ Ivica Manestar.

Inače, savate je francuski boks koji dolazi u dvije verzije assaut i combat, a u Hrvatskoj ima trenutno oko tridesetak registriranih klubova ovog borilačkog sporta. Crikvenički savate klub osnovan je 2008. godine te danas okuplja oko tridesetak članova od kojih se neki bave rekreativno tim sportom, a neki vrlo aktivno sudjeluju na natjecanjima. Savate klub „Reful“ ove godine bio je organizator Državnog natjecanja koje je okupilo natjecateljice iz cijele Hrvatske pod pokroviteljstvom Hrvatskog savate saveza, Grada Crikvenice te GKTD „Murvica“. Cilj organizatora bio je predstaviti i popularizirati ovaj vrlo atraktivan sport sugrađanima.

Jasmina Manestar