HELSINKI SAVATE OPEN 2015.

Protekli vikend odnosno 13 i 14 ožujka u gavnom gradu Finske, Helsinkiju održan je 2. Helsinki Savate Open odnosno otvoreni kup u Savateu. Sudjelovalo je 8 zemalja među kojima je bila i Hrvatska a predstavljao ju je Garešnički Savate klub „ŠAN“ sa svoja 3 natjecatelja koji su se i ovaj put vinuli u sam vrh uspješnosti kvalitete. Od ukupno 13 borbi u dva dana natjecanja Garešnički savatisti ostvarili su osam pobjeda, 4 poraza i jedan nerješen ishod meča.

U kategoriji do 80 kg nastupio je Filip Vujić koji je u prvoj borbi pobijedio predstavnika Turske Hakana Kibaroglua, u drugoj borbi pobijedio predstavnika Finske Nika Ryyttya, u trećoj borbi pobijedio drugog predstavnika Finske Kalle-a Heinolu, a u posljednjoj borbi nerealno izgubio od aktualnog svjetskog prvaka do 80 kg Britanca Jamesa Southwooda zbog dvije javne opomene koje su bile također nerealno dodijeljene.

U kategoriji do 65 kg nstupila je Slađana Rajčević koje e u prvoj borbi ishodila nerješen rezultat (iako je Slađana bila za klasu bolja od Finske predstavnice), u drugoj borbi pobijedila je Francusku predstavnicu Goëlle Thomas, u trećoj borbi pobijedila je  Britansku prestavnicu Morgen Alexander, u četvrtoj brobi Finkinju Rikku Holopainen i u posljednjoj petoj borbi izgubila od aktualne svjetske prvakinje Finkinje Anukke Volotinen zbog 2.javne opomene.

U kategoriji do 55 kg nastupila je Andrea Štefčić koja je prvu borbu izgubila od Finske predstavnice Lüse Kärkkainen, u drugoj borbi pobijedila je drugu Finsku predstavnicu Tiu Vesalu, u trećoj borbi izgubila je od treće Finske prestavnice Katje Nieminen a u četvrtoj borbi pobijedila je Japansku predstavnicu Chiku Edgar.

Ovo natjecanje još je jedno veliko iskustvo za Garešničke Savatiste i najbolji pokazatelj u čemu smo dobri a u kojima segmentima tehnike i taktike moramo više raditi kako nam se slične pogreške ne bi događale na sljedećim natejcanjima.