2. Sportaccord World Combat Games

Od 18.-26. listopada u ruskom St. Petersburgu održale su se 2. Sportaccord World Combat Games. Po prvi put na igrama zastupljen je i savate i to u tri discipline: combat, assaut i canne de combat.

Hrvatski reprezentativci nastupili su u combat( muški ), assaut (žene ).

Rezultati:
-60kg Predrag Šimunec -3.mj.
1.meč P. Šimunec – pobjeda
Keisuke Akahashija (Jap )
2.meč P. Šimunec
Viktor Slavinskyi (Ukr ) pobjeda
-70kg Goran Borović -2.mj.
1.meč G. Borović – pobjeda
Dmitrij Romanenko ( Ukr )
2.meč G. Borović-pobjeda
Damjan Marković ( Srb )
3.meč G. Borović
Georgy Fernante ( Fra ) -pobjeda
-80kg Damir Plantić -1.mj.
1.meč D. Plantić – pobjeda
Mehdi Kada Mohammed ( Fra )
2.meč D. Plantić – pobjeda
I. Zubchuk ( Ukr )
3.meč D. Plantić – pobjeda
Ljubomir Ćestić ( Srb )
80-90kg Josip Gruić – 3.mj.
1.meč J. Gruić- pobjeda
Daniel Armand Anyuzoa Bekono ( Cam )
2.meč J. Gruić
Alexej Sachivo ( Rus ) – pobjeda
-56kg Marija Petric
1.meč M. Petric
Rimma Golubeva ( Rus ) – pobjeda

Na ovim igrama Hrvatska je ukupno osvojila 5 medalja i to dvije zlatne , jednu srebrnu i dvije brončane. Od toga hrvatski reprezentativci u savateu uzeli su četiri medalje : zlato , srebro i dvije brončane medalje. To Hrvatsku svrstava na 28.mj. , a savate reprezentaciju na 4.mj. na igrama.
Treba napomenuti da je naš sudac gosp. Ivica Hunić proglašen za najboljeg suca na Sportaccord World Combat Games u savateu.
Isto tako direktorij Sportaccorda je prezentaciju savatea koja je bila na otvorenju svrstao među tri najbolje na igrama.
Prikazanim na igrama možemo biti više nego zadovoljni , jer smo opet pokazali da smo u vrhu savatea u svijetu i ovim putem još jedanput čestitam svim reprezentativcima na uspjehu. U Rusiji je trener reprezentacije bio Nikola Kaniški , dok je gosp. Željko Jarec došao kao član direktorija svjetske organizacije.
Na kraju samo informacija da je u Rusiji bilo 12 hrvatskih reprezentativaca , a od toga 5 iz savatea.
Izbornik u combat savateu
Predrag Šimunec